• InnerWheel

InnerWheel schenkt 5.000 euro aan Instrumentenfonds

GORINCHEM Laurens Zwaan, voorzitter van Stichting Instrumentenfonds Gorinchem, ontving woensdag 6 juni, uit handen van voorzitter Willemijn Hoogendam, een cheque van maar liefst 5.000 euro. De stichting instrumentenfonds Gorinchem heeft als doel het verhuren en uitlenen van instrumenten om de amateur muziekkunst en muziekeducatie in de regio te bevorderen.

Nadat de muziekschool Toon ophield te bestaan, zijn de muziekinstrumenten in een aparte stichting ondergebracht. Bij deze stichting kunnen muziekverenigingen en professionele muziekdocenten uit de regio Gorinchem: Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Alblasserdam, Molenwaard, Zederik, Leerdam, Lingewaal, Woudrichem en Werkendam instrumenten huren ten bate van hun leden en leerlingen. De heer Zwaan is blij verrast en zegt dat muziekles heel goed is voor kinderen. Musiceren geeft veel plezier en het is ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen. www.instrumentenfondsgorinchem.nl

Serviceclub InnerWheel Gorinchem heeft het geld bij elkaar gebracht via noeste arbeid. Een groot Dansfeest, Bridgedrive en verkoop van tweedehands artikelen op de Botenbeurs en Havendag. Voor het volgende jaar zal een ander lokaal doel worden ondersteund.