Inspiratieavond Gorinchem

GORINCHEM Het Buurtcafé houdt op dinsdag 6 oktober een inspiratieavond vóór en dóór actieve inwoners van Gorinchem. Op die avond kunnen bewoners inspiratie op doen voor activiteiten in hun buurt: wat is leuk om te doen, hoe krijg je mensen enthousiast, waar loop je tegenaan, hoe doen anderen dat? De avond start om 20.00 uur in het gebouw van speeltuinvereniging Lingewijk aan de Jan van der Heijdenstraat 45, inloop vanaf 19.30 uur.

De avond wordt voorgezeten door Jack van Mildert, beeldend kunstenaar en één van de drijvende krachten achter onder andere de Spreekkamer en natuurspeeltuin Gijsbert van Andelpark. Het welkom wordt gedaan door wethouder Eva Dansen. Waarna André Lodder, procesbegeleider bewoners, zal spreken over de versterking van bewonersgroepen en het bevorderen van initiatieven. Vrijwilligers van De Bogerd en PoGo gaan vertellen wat er zoal bij komt kijken wanneer bewoners zelf een het buurthuis beheren. Michel en Diana van Horssen vertellen hoe er van Burendag een gezellige wijkactiviteit gemaakt wordt. Ian Mostert van natuurspeeltuin de Speeldernis laat zien hoe de Speeldernis tot stand kwam en hoe zoiets in Gorinchem opgezet kan worden. Samen1Gorinchem bespreekt wat er van elkaar geleerd kan worden als het gaat om zorgen voor elkaar.

Rond 21.30 uur wordt de avond afgesloten met een hapje en een drankje.

Buurtcafé is een initiatief van een aantal actieve wijkbewoners ondersteund door Gorinchem Beweegt, Natuurcentrum/Kinderboerderij, Poort6 en Hart-Voor-Uw-Wijk.