Interessante expositie van Gorcumse kunstenaars

GORINCHEM Het kunstenaarscollectief bestaande uit o.a Lydia de Rooij, Evaline Kemp en Kees Cremer, Linda Stahlie, Jan van Bennekum, Gerda Penraad, Marianne van Heijningen en Ada van Lamoen houdt gedurende de maand maart een exposite in het winkelpand van Bouwmeester Watersport aan het Eind, vlak bij de sluis in Gorinchem, onder de naam Galerie 5 x 3.

Alle acht hebben veel talent, tekenen en schilderen al hun hele leven en hebben hun technieken naar een hoog niveau gebracht door het volgen van vele cursussen en praktijklessen en doen dit eigenlijk nog steeds, ook al om de sociale contacten. Dit blijkt dan ook uit de geëxposeerde werken.

Evaline Kemp toont haar specialiteit t.w. stillevens en alhoewel dit niet betekent dan zij op andere terreinen niet thuis is, zijn haar stillevens zo realitisch geschilderd dat je goed moet kijken of de voorstellingen niet gefotografeerd zijn. Lydia de Rooij is een multitalent maar het beste komt ze letterlijk uit de verf met haar prachtige tekeningen en schilderijen van portretten, haar specialiteit. Zij wordt geïnspireerd door de natuur zelf, waarvan zij vindt dat elk individu uniek is en speciaal. Kees Cremer is weer een heel andere schilder. Al enigszins in gorcum bekend vanwege zijn gedetailleerde tekeningen van de gorcumse binnenstad, waarvan hij in 2009 een kalender uitgaf en later het boekje "Zo mooi is Gorinchem", komt hij nu met een bijzondere serie van 5 schilderijen, alle voorstellingen van mooie plekjes in de binnenstad, op groot formaat ( 80x60 cm) geschilderd met acrylverf en zet zo Gorinchem op de kaart. Jan van Bennekum blijkt een onverwacht talent. Zijn ruige indianenkoppen die hij op doek heeft gezet zijn zeer karakteristiek en boeiiend om te zien.Jan van Bennekum is echter ook dichter, hij gaf eerder in eigen beheer een dichtbundel uit en hij zal tijdens de expositie geregeld voordragen uit eigen werk. Linda Stahlie zegt zelf geïnspireerd te zijn door de japanse geisha cultuur. Zij schildert abstract/figuratief , veel met mes maar ook met penseel.Van huis uit is Linda interieur ontwerpster/styliste en tapijtontwerpster maar zij schildert al sedert 1989. Marianne van Heyningen schildert modern, figuratief en non figuratief en al haar voorstellingen hebben iets ondefinieerbaar unieks dat haar grote talent bewijst. Gerda Penraad en Ada van Lamoen zijn betrekkelijke nieuwkomers in het collectief maar toch al 'expositiefahig'. Beide leveren gemengd werk tijdens de expositie van hoge kwaliteit en oorspronkelijkheid.Ada komt met drie werken. Ook zij wordt geïnspireerd door de natuur.

De expositie is geopend elke vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur en gehele zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur in de maand maart .Er wordt eveneens meegedaan aan de culturele route op zondag 8 maart.