Internationaal filmfestival strijkt neer in Gorinchem

GORINCHEM Gorinchem krijgt weer een heus filmfestival. Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) vindt dit jaar op 28, 29 en 30 april voor het eerst plaats en toont films met een brede blik op de wereld.

Een filmfestival met internationale allure. Jawel, Gorinchem en haar regio is weer een potentieel topfestival rijker. Dit jaar prikkelt het IFFG voor het eerst de nieuwsgierigheid met een 'teaser editie' waarna het filmfestival de komende jaren toe wil groeien naar volwaardig filmfestival voor een groot publiek.

Dit moet mede mogelijk worden gemaakt door de samenwerking met het Belgische filmfestival MOOOV, dat al 25 jaar tienduizenden filmliefhebbers kennis laat maken met verhalen vanuit de hele wereld.

Het IFFG streeft ernaar om een zo breed mogelijk publiek kennis te laten maken met culturen van over de hele wereld. De organisatie wil de grenzen verleggen, de verbinding aangaan, samenwerken met de diversiteit aan inwoners van Gorinchem en haar omringende dorpen. Want dit festival is niet enkel voor Gorcumers, maar voor de gehele regio.

,,Door een aantrekkelijk en variërend filmaanbod te bieden, hopen wij deze diversiteit van culturen op onze filmlocaties samen te brengen en elkaar te laten inspireren", vertelt festivaldirecteur Anika van der Kevie. ,,Het festival zorgt daarmee voor verbinding, niet alleen binnen de stad, maar ook met de omliggende gemeenten. Zo bouwen wij met elkaar aan een duurzame, respectvolle samenleving."

VRIJWILLIGERS Het IFFG is altijd op zoek naar vrijwilligers die hun steentje bij willen dragen. Op onze website www.iffg.nl staat op welke gebieden de organisatie van het IFFG hulp nodig heeft. Mensen die zelf een idee hebben over hoe zij hulp kunnen bieden zijn eveneens van harte welkom.

Voor meer informatie kan men terecht op onze Facebookpagina 'Internationaal Film Festival Gorinchem' of onze website www.iffg.nl. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via info@iffg.nl.