Ja-woord voor één dag

GORINCHEM - Tijdens de projectweek van ZML De Cirkel in Gorinchem werkt de VSO-afdeling aan het thema 'Burgerschap'. Het doel is om de leerlingen inzicht te geven wat goed burgerschap inhoudt. Tijdens het project maken leerlingen kennis met allerlei aspecten van het leven in onze maatschappij. De leerlingen zijn actief voor goede doelen, krijgen les van politie, brandweer en ambulancepersoneel en zijn zelf bezig met productie van creatieve opdrachten, die tijdens de inloopavond verkocht zullen worden.

In het kader van dit project hebben de leerlingen op dinsdagmiddag 3 februari ook een heuse bruiloft nagespeeld. Klasgenoten Sanne en Dirk hebben elkaar het ja-woord gegeven. Dit gebeurde onder leiding van mw. Addie Verspuij, ambtenaar van de gemeente Giessenlanden, en het toeziend oog van ouders, leerlingen en leerkrachten in het gemeentehuis in Hoornaar.

Natuurlijk is een écht huwelijk-voor-één-dag niet compleet zonder ringen, trouwakte en trouwboekje. En om het feest compleet te maken was er kinderchampagne op het trouwfeest dat daarna op school plaatsvond.