• Burgemeester Reinie Melissant-Briene

    Ferry Verheij

Jarige burgemeester gaat op zoek naar Gorcumse lekkernij

GORINCHEM Burgemeester Reinie Melissant-Briene mag vandaag 53 kaarsjes uitblazen. Morgen verschijnt er een groot interview met de burgemeester van Gorinchem in De Stad Gorinchem, maar ze heeft alvast een leuke boodschap voor Gorcumse bakkers.

Door Tim Hartman

Melissant-Briene trakteert vandaag op Korendijkjes in het gemeentehuis. Dit zijn gebakjes die gemaakt zijn toen ze burgemeester van Korendijk was. ,,Bij het 25-jarig bestaan van Korendijk hebben we lokale bakkers uitgenodigd iets te maken. Dat zijn de Korendijkjes geworden", legt ze uit. ,,Voor Gorinchem wil ik dat ook gaan doen. Ik ben nog op zoek naar een aanleiding, maar mijn idee is om een bakkersproduct te laten ontwikkelen dat we in Gorinchem kunnen aanbieden bij bijvoorbeeld feestjes of andere gelegenheden. Een mooi product uit Gorinchem, zoals de Bossche bol uit Den Bosch."

De burgmeester verklapt alvast dat bij haar thuis slagroom- en chocoladetaart favoriet zijn. ,,Ik vind taarten bakken heel leuk", zegt ze. ,,Ik heb ongelofelijk veel patisserieboeken. Hoe leuk zou het zijn als we straks een écht Gorcums gebakje hebben. Dat gaat er dit jaar aankomen. We moeten alleen nog een leuke aanleiding vinden."