• Impressie vitrine's

    Jelle Fousert

Jonge verzamelaar van antiek en curiosa exposeert in bieb

GORINCHEM Tientallen objecten uit grootmoeders tijd, van oud speelgoed tot aan een Flipje-verzameling, het fruitbaasje uit de Betuwe. Het is allemaal vanaf donderdag 9 november te zien in Bibliotheek AanZet in Gorinchem. Jelle Fousert van de Verzamelkramer presenteert daar zijn verzameling antiek en curiosa.

Jelle Fousert (21) uit Hoornaar reed in zijn kinderjaren niet met een autootje door de woonkamer en was ook niet in de weer met Lego-bouwwerken. Hij speelde winkeltje, knutselde erop los of toverde zijn slaapkamer om in een schelpenmuseum. Dat museum maakte later plaats voor zes vitrines met daarin antieke objecten, want vanaf 2007 werd hij een fanatiek verzamelaar van antiek en curiosa. ,,Ik vind het interessant welke objecten vroeger werden gebruikt", zegt hij daarover. ,,Elk object is bijzonder omdat het een eigen verhaal heeft."

In 2011 werd hij tweede bij de Dutch Collector Award tijdens de Verzameljaarbeurs in Utrecht. In 2012 exposeerde hij op diezelfde beurs. Jelle: ,,Met andere verzamelaars je passie delen, was een droom die werkelijkheid werd."

De opening van de expositie, door historicus Roel Mulder van het Gorcums Museum, is op donderdag 9 november om 19.00 uur. Dit vindt plaats op de eerste etage van bibliotheek Gorinchem: Groenmarkt 1.