Jongerenplatform Gorinchem geïnstalleerd

GORINCHEM De gemeente Gorinchem kent vanaf donderdagavond officieel een jongerenplatform. Het platform is al in 2007 in het leven geroepen door Ilhan Tekir, nu actief in de fractie van Groen Links, maar met de hamerslag van burgemeester Veldhuijzen is het platform nu officieel geïnstalleerd. Tekir reikte de tien jongeren van het platform een spiegel als presentje uit: ,,Als je niet meer weet voor wie je het doet, kijk je hierin. Het jongerenplatform is voor en door jongeren."

Tim Hartman

Het jongerenplatform, met jongeren tussen de 15 en 23 jaar, heeft als taak om gevraagde en ongevraagde adviezen te geven aan de gemeente. In de voorgaande jaren is dat al zo'n twintig keer gedaan. Melissa de Leeuw en Monir el Barnoussi, die het dagelijks bestuur vormen, vinden het fijn dat de gemeente luistert naar wat de jongeren te zeggen hebben: ,,We vinden het leuk om te doen, maar er wordt ook echt iets gedaan met onze adviezen."

Tekir is trots dat het jongerenplatform een officieel tintje krijgt: ,,Het voelt toch een beetje als je kindje. Nu is het tijd om de zichtbaarheid van het platform te vergroten." Iets wat ook hoog op de agenda staat volgens De Leeuw en El Barnoussi. Maar wat staat er het hoogst op de agenda? ,,Uitgaansgelegenheden voor jongeren onder de achttien jaar. Iets wat we in Gorinchem echt missen", aldus het tweetal.

Een uitgebreid interview met het jongerenplatform is dinsdag te lezen in De Stad Gorinchem