• Peeriscoop

Jubileumavond Theater Peeriscoop

GORINCHEM Op zaterdag 22 september werd in Theater Peeriscoop een bijzondere avond gepresenteerd door en voor Vrienden van het theater en van Fred Delfgaauw.

In 2018 bestaat Peeriscoop namelijk 20 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. De inhoud van de avond was voor Fred zelf een verrassing en hij genoot, in aanwezigheid van Burgemeester Melissant, zichtbaar van de keur aan artiesten die hun waardering voor zijn theater en indirect ook voor zijn persoon uitspraken.

De avond werd met verve gepresenteerd door Peter Blanker die ook nog zijn hit 't Is moeilijk bescheiden te blijven ten gehore bracht met een gelegenheidstekst over het theater en Fred. Blanker mocht die avond een keur aan artiesten aankondigen van divers pluimage en ook de talenten van het productiehuis van Fred Delfgaauw gaven acte de presence.

Artiesten als Henk Arnoldus, Eric Koller en Rob en Emiel spraken via filmpjes hun waardering uit voor het theater. Jan Gras (voorzitter van de Raad van toezicht van de Stichting die het theater exploiteert) en Dick van Zanten (wethouder van Cultuur van de gemeente Gorinchem) gaven lovende speeches. Sjaak Bral, de mannen van Toneel Groep Het Volk (Bert Bunschoten en Wigbolt Kruijver) en de Leerdamse B-boys van BreakSquad trakteerden de genodigden en Fred op fraaie minivoorstellingen.

Er was een speciaal plaatsje in de avond gereserveerd voor Ida van Dril en Eva van den Bosch. De eerste, een pupil van Fred die haar meester bijna is ontstegen en in 2020 een nieuwe voorstelling met hem gaat maken en Eva de nieuwste loot aan de boom van talenten die door Fred worden gecoacht en bijgestaan.

Na afloop van de voorstelling was er gelegenheid om herinneringen op te halen in de mooie foyer van het theater, die 20 jaar geleden nog dienst deed als schoolplein. Al met al een zeer geslaagde avond met alleen maar hoogtepunten.