• Irene Damminga
  • Irene Damminga
  • Irene Damminga

Juni weer Maand van de Amateurkunst in Gorinchem

GORINCHEM Juni is opnieuw met iktoon de landelijke Maand van de Amateurkunst. Gorinchem doet natuurlijk weer mee. Alle hobbykunstenaars uit Gorinchem en omstreken worden tijdens deze Maand van de Amateurkunst in de spotlights gezet. Met een programma dat bruist van de creativiteit.

Schilderen, zingen, dansen, fotograferen, toneelspelen, muziek maken, dichten… wat hun creatieve hobby ook is, met iktoon 2019 krijgen amateurkunstenaars en verenigingen een prachtig podium om hun kunsten te tonen.

Dit jaar is er wederom een uitdagend programma, waarin iedereen zijn creatieve ei kwijt kan.
Er worden kunsten vertoond door heel de stad. Met voorstellingen, workshops, exposities, shows, openbare repetities, open dagen bij verenigingen en culturele instellingen. En niet te vergeten de individuele kunstenaars op straat. Net als vorig jaar juni bruist de stad weer van de creativiteit. Het volledige programma staat op www.iktoongorinchem.nl.

De aftrap op zaterdag 1 juni wordt ook dit jaar weer heel bijzonder. De hele binnenstad staat bol van de kunst. Met straatoptredens, zang, dans, beeldende kunst. Doe mee aan de vele workshops en krijg de smaak van creativiteit te pakken.

Succesnummers van vorig jaar zijn er ook nu weer. Bijvoorbeeld Kunst voor het raam, de muzikale rondgang iktoon op volle toeren, Midzomer spoken in de stad, de Gorcumse Geheimen in de storytrail van Roy Grünewald. En natuurlijk de Langendijkroute, de waanzinnige speurtocht door en om plekken waar je normaal gesproken nooit komt. Een programma dat de acts van de vele deelnemende hobbykunstenaars en verenigingen mooi omlijst.

Vrijdag 28 juni wordt de maand op een bijzondere manier afgesloten. Met de theateravond Eindeloos in de Vijf Zinnen. Een avond waarop afscheid wordt genomen van deze zaal.
Maar niet van elkaar, want theater maken en andere kunsten vertonen is in alle opzichten eindeloos.


Het volledige programma vind je op www.iktoongorinchem.nl. Kaarten voor de betaalde onderdelen koop je op www.denieuwedoelen.nl