Kalenderklokken voor patiënten Beatrixziekenhuis

GORINCHEM Twee verpleegafdelingen in het Beatrixziekenhuis hebben kalenderklokken ontvangen van de stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis. Op deze afdelingen liggen onder andere kwetsbare ouderen en patiënten met bijvoorbeeld hersenletsel. Met behulp van deze klokken kunnen zij zich beter oriënteren. Naast de datum en tijd geeft de klok duidelijk aan welke dag het is. ,,In de praktijk blijkt dat patiënten op onze afdeling rustiger zijn en zich veiliger voelen naarmate ze een beter besef van de tijd en de dag hebben", zegt Pietje Boel, teamleider in het Beatrixziekenhuis. ,,Deze kalenderklokken dragen hier positief aan bij. We zijn daarom ook erg blij met deze donatie."

,,We hebben de kalenderklokken voor de verpleegafdelingen kunnen aanschaffen dankzij een gift van internationale waterbouwer Van Oord", zegt Heidi Ruis, voorzitter van de werkgroep stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis. ,,Deze giften zorgen ervoor dat we het verblijf voor patiënten van het Beatrixziekenhuis kunnen veraangenamen. En dat is waar we als stichting naar streven."

Fotobijschrift: Van links naar rechts: Kim Mudde (verpleegkundig specialist geriatrie), Pietje Boel (teamleider), Marijke Oskam (klinisch geriatrieverpleegkundige) en Irene de Rooij (verpleegkundig specialist geriatrie in opleiding).