Kat van de week

Siggy

Geslacht Kater Geboren 15-04-2014 Gecastreerd Ja Kan met andere dieren Nee Je wilt vast graag weten waarom zo'n leuke kat als ik bij Stichting Zwerfdier woon. De reden is dat ik in mijn vorige huis de andere kat steeds aanviel. En onlangs begon ik ook lelijk te doen tegen de hond. Mijn baasje denkt dat ik gelukkiger word in een huis waarin ik als enige huisdier woon. Dat denk ik ook want andere dieren vind ik helemaal niet leuk. Het is voor de tweede keer dat ik hier bij de stichting woon. Enkele dagen na mijn geboorte ben ik hier gebracht, samen met mijn moeder Silvya, zonder broertjes en zusjes. Als eenling kreeg ik alle zorg en voeding van mijn moeder. Die aandacht helemaal voor mij alleen vond ik heerlijk. Ik groeide als kool en werd een stevig katje. Dat kun je nu nog zien, ik ben een mooie grote kater. Mijn vacht is heel zacht en prachtig rood. Op mijn pootjes, mijn borst en op mijn snoetje heb ik een witte vacht. In mijn vorige huis was ik een echte buitenkat, ik ben een kattenluik gewend. Misschien vind ik wat meer mijn rust als ik in een rustig huisje woon zonder andere dieren. Zodat ik niet altijd naar buiten hoef om alleen te zijn. Maar dat is afwachten en geen zekerheid. Feit is dat ik het heerlijk vind om buiten te zijn. Aaien en knuffelen hoeven van mij niet zo. Op schoot zitten, daar houd ik niet van. Maar gezelschap van mensen vind ik prima. Mijn karakter is rustig en zelfstandig. Dus, heb jij geen andere dieren maar wel een fijne tuin en val je voor mijn mooie rode uiterlijk? Maak dan maar een afspraak met mij. Dat vind ik gezellig. Tot ziens!

Frixel

Geslacht Poes Geboren 23-06-2003 Gecastreerd Ja Kan met andere dieren Nee In mijn vorige huisje leefde ik op zolder. Je vraagt je misschien af waarom. Nou, ik ben gewoon een heel schuw en bang poesje. Er waren andere katten en honden in huis, die vond ik niet leuk. Voor de kinderen was ik niet bang maar ik ontweek hen wel. Je mag mij niet pakken en optillen, dan ga ik bijten. In mijn vorige huis vond ik aaitjes niet leuk en op schoot zitten helemaal niet. Zo kon het niet langer doorgaan. Daarom hebben mijn baasjes besloten om via Stichting Zwerfdier een nieuw huis voor mij te zoeken. Nu woon ik hier bij de stichting. De dierenarts kijkt een nieuw binnengekomen kat gewoonlijk meteen na. Maar in de eerste acht weken van mijn verblijf stond ik dat niet toe. Na acht weken ben ik onder narcose gebracht en nagekeken. Er is wat tandsteen weggehaald, de klitten zijn uit mijn vacht geschoren en ik heb mijn enting gehad. Verder lijk ik gezond te zijn. Maar ja, wel heel bang dus. Ik woon nog steeds in de kooi, dat vind ik prettig en veilig. Er staat een mandje in mijn kooi, daar lig ik graag achter. Soms zit ik rechtop in mijn mandje maar dat duurt nooit lang, dan ga ik er weer achter liggen. Soms, als het rustig is in de kamer, durf ik op het plankje in de kooi te zitten. Dan voel ik mij op mijn gemak en kijk ik rustig om mij heen. Dat vind ik fijn. Spelen met een veertje of een rietje vind ik eng maar ik begin er een beetje aan te wennen. Ik speel nog niet met het veertje maar ik ben er niet meer zo bang voor. Dat is een klein stapje vooruit. Mijn verzorgers hebben heel veel geduld en nemen de tijd voor mij. Ze proberen mij een beetje te aaien, dat lukt soms wel. Zo hopen ze dat ik wat meer vertrouwen in de mensen krijg. Je ziet dat ik heel moeilijk in de omgang ben. Toch hoop ik dat er iemand is die mij een kans geeft. Want ook ik verdien een mooie toekomst. Als je mij die kans geeft en mij in huis neemt, dan vraag ik je om helemaal niets van mij te verwachten. Het kan namelijk heel lang duren, en dan bedoel ik maanden, voordat ik het vertrouwen in mijzelf en in mijn omgeving een beetje terugkrijg. Houd je daar serieus rekening mee als je kennis met mij maakt? Dat vind ik fijn.

Indien deze e-mail verkeerd geadresseerd is, verzoeken wij u vriendelijk deze e-mail zo snel mogelijk retour te sturen en te verwijderen. -------------------------------------------------------------------- De informatie in dit e-mail-bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Verstrekking aan en gebruik door anderen is niet toegestaan. Door de elektronische verzending van het bericht kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie. Eventuele bijlagen die beveiligd zijn met wachtwoorden of anderszins versleuteld, zijn niet gecontroleerd op virussen. Het is verstandig dit alsnog te doen. BDU aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ontstaan van enige vorm van schade door of ten gevolge van dit bericht..