Kennismaken met Lyceum Oudehoven

GORINCHEM Na groep 8 is het nu tijd voor de middelbare school, ben je nieuwsgierig naar Lyceum Oudehoven voor Havo, Atheneum, Gymnasium of TTO (tweetalig onderwijs)? Woensdagmiddag 25 november kan iedereen vanaf 14.00 uur een kijken komen nemen in de school, de sfeer proeven en zelfs al wat lessen volgen. De leerlingmentoren (leerlingen uit de 4de klassen) en brugklasleerlingen ontvangen iedereen en doen de rondleiding.

Loop door het schoolgebouw met het grote, nieuwe bètalaboratorium waar leerlingen zich het hele jaar voorbereiden voor landelijke wedstrijden op bèta-gebied. Ga eens zitten in de collegezaal waar met meerdere leerlingen tegelijkertijd lessen gevolgd kunnen worden in verschillende vakken of dwaal door de kunstvleugel waar de leerlingen uit jaar 4 ieder jaar uren doorbrengen en drama, muziek en handvaardigheid combineren om een prachtige theatervoorstelling in het centrum van Gorinchem voor te bereiden.

Ook voor studenten met een talenknobbel hebt is het Lyceum Oudehoven. Dit is namelijk de enige gecertificeerde senior TTO-school in de regio waar studenten worden ondergedompeld in de Engelse taal. Iets wat onmisbaar is voor een vervolgopleiding. De school organiseert veel internationale activiteiten in het buitenland waar iedereen aan mee kan doen en elke student kan ook extra Franse lessen volgen en een certificaat behalen. Sportief of juist muzikaal dan kun zijn Gym en Muziek ook beschikbaar als eindexamenvak.

Aanmelden kan op: www.csdehoven.nl.

Vanaf 19.30 uur kunnen ook ouders kennismaken met allerlei zaken die brugklasleerling op Lyceum Oudehoven te wachten staan. Het docententeam is aanwezig en er wordt een aantal demolessen verzorgd.