Kerstmarkt

VUREN Op vrijdag 8 december wordt in Vuren de 18e kerstmarkt gehouden. Ook dit jaar een unieke samenwerking tussen het organiserend comité van de Thaborkerk en jeugdsoos De Halte.

In een knusse kerstsfeer worden vanaf vijf uur 's middags in de Thaborkerk allerhande kerstartikelen en een groot assortiment kerststukjes verkocht. Het enthousiaste kinderkoortje 'Gouden Keeltjes' van Jeugdsoos De Halte zullen op verschillende tijdstippen kerstliedjes zingen. In de Thaborkerk zijn er ook weer kramen met handwerkartikelen, zelfgemaakte lekkernijen en tweedehands kerstartikelen. In de 'eet'-bijzaal kan men tevens allerlei lekkers eten en drinken, aangepast aan de periode van het jaar, zoals ambachtelijke erwtensoep vakkundig klaargemaakt door restaurant Oud Vuren, champignonsoep van Heidemarie, worstenbroodjes, warme chocomel, enz. Erwtensoep is dit jaar vanaf 18.30 uur beperkt af te halen. Op is op. Er zijn halve liter en één liter soepbekers verkrijgbaar om mee te nemen. Per koper mag maximaal 2 liter soep afgenomen worden! De goede doelen dit jaar zijn De Wereldwinkel en KiKa (Stichting Kinderen kankervrij).

De markt vindt altijd doorgang en duurt tot ongeveer acht uur 's avonds. De opbrengst van deze kerstmarkt is - uitgezonderd de opbrengsten van De Wereldwinkel en KiKa - bestemd voor het onderhoud van de Thaborkerk.