Keus uit drie verschillende kunstroutes tijdens Culturele Route

GORINCHEM Bezoeker aan de binnenstad van Gorinchem hebben op zondag 12 juli de keus uit maar liefst drie verschillende kunstroutes: de maandelijks terugkerende Culturele Route, de Beeldenroute en de route die leidt langs de indrukwekkende kunstwerken van het Symposion 2015.

Om 13.00 gaat de Culturele Route weer van start. Bij de deelnemende galeries, ateliers en kunstenaars is een grote diversiteit aan kunst te bewonderen. Volg hiervoor de gele vlag die zij hebben uitgestoken aan hun pand. Hieraan voorafgaand kunnen bezoekers een rondgang maken langs het openbaar kunstbezit dat Gorinchem rijk is. Deze Beeldenroute gaat om 12.00 uur van start bij het Gorcums Museum aan de Grote Markt. De culturele- en beeldenroutekaart zijn verkrijgbaar bij het VVV aan de Grote Markt en bij alle deelnemers aan de Culturele Route.

Mocht dit niet voldoende zijn voor de kunstliefhebber dan kan deze ook nog een wandeling maken langs de 400 abstract-geometrische en constructivistische kunstwerken die in Gorinchem te bewonderen zijn in het kader van het Symposion 2015. Maar liefst 170 kunstenaars hebben hun werken uitgestald in tien binnen en een vijftal buitenlocaties. De toegang tot alle locaties is gratis. Wilt u weten wat er allemaal te zien is op Symposion Gorinchem 2015, ga dan naar de speciale mobiele website (geschikt voor smartphone en tablet). Hierop vindt u alle deelnemende kunstenaars, hun werken en achtergrondinformatie over het Symposion. Het adres: m.symposion2015.nl (geen www typen). Ga voor een plattegrond van alle exposities naar www.symposion-gorinchem.nl.

De highligts van de juliroute op een rij:

In het Gorcums Museum, Grote Markt 1, geeft Arjan van Raadshooven een lezing over NewspaperWood. Dit bedrijf verwerkt papier tot hout, waarvan objecten als tafels en kastjes worden gemaakt. Aanvang 14.00 uur, toegang is gratis.

In de etalagegalerie van Kunstcollectief Woman4Art, Zusterhuis 1-2, exposeert kunstenaar Frank van der Meijden zijn meesterstuk: La Parata Bizarra. Deze diorama is al op uiteenlopende locaties geëxposeerd, waaronder de crypten van de abdij in Middelburg en de beurs van Berlage in Amsterdam.

De zomerexpositie in Galerie Ars Longa, Westwagenstraat 63 staat dit jaar geheel in het teken van de geometrische abstractie. De deelnemende kunstenaars, Jan Hendriks, Ger de Joode, Henk de Looper en Tineke Porck hebben zich jarenlang met veel succes toegelegd op de concrete kunst.

In atelier Ontwerp 2, Westwagenstraat 35, is tijdens de juliroute  de tentoonstelling Gebruiksglas te zien. De expositie bestaat uit kunstobjecten van Gerard van Klei, die zijn opgebouwd uit allerlei soorten gebruiksglas zoals: flessen, wijnglazen en glazen potjes. In de objecten spelen vorm en licht een belangrijke rol.