• FEBO is in Gorinchem een bekende horecaonderneming, KFC is nieuwkomer.

    Eigen logo Febo

KFC en FEBO in Oost

GORINCHEM De gemeenteraad van Gorinchem vergadert donderdag 6 in een beraad en advies parallelsessie over de verdere inrichting van de Einsteinstraat in Oost, waar zowel een fastfoodrestaurant van FEBO als één van Kentucky Fried Chicken gebouwd zal worden. 

door Egbert Egberts

Ook zal er vergaderd worden over het mogelijkerwijze plaatsen van een reclamemast op een onbebouwd stukje terrein op de Franklinweg nabij de A15, die 35 meter hoog zal moeten worden en alleen dient om reclame te maken voor de beide horecagelegenheden.
Beide ondernemingen hebben een restaurant met terras en het 'drive thru' principe voor ogen. Bij ieder restaurant is ook ruimte voor fiets parkeren. De restaurants verschillen overigens wel van grootte. De KFC wordt ruim twee keer zo groot als de FEBO, maar het totaal van de gebouwen bedraagt niet meer dan 580 vierkante meters. Het feit dat er in de nabijheid ook een vestiging van de McDonalds en een groot restaurant A15 is wordt in de planvorming door de gemeente niet als een belemmering gezien.