• Geofort

Kinderen bouwen de Nieuwe Hollandse Waterlinie na in Minecraft

HERWIJNEN Het fortenseizoen is op GeoFort met een bijzonder evenement gestart. Dit weekend werd de hele Nieuwe Hollandse Waterlinie in Minecraft gebouwd. Kinderen in de leeftijd van 8 t/m 16 jaar zijn gestart met de uitdaging om de Nieuwe Hollandse Waterlinie, wat op de nominatie staat van de Unesco Werelderfgoedlijst, na te bouwen in het zeer populaire online computerspel Minecraft. 

De linie is 85 kilometer lang en bestaat uit zo'n 50 forten en 5 vestigingssteden. In de Minecraft wereld GeoCraft zullen er ruim 500.000 Minecraftblokjes nodig zijn om de Nieuwe Hollandse Waterlinie na te bouwen.

Met deze bijzondere actie vraagt GeoFort in samenwerking met Stichting Liniebreed Ondernemen aandacht voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie met haar vele objecten, stellingen en forten. Stuk voor stuk unieke locaties omringd door prachtige natuur die ook nog eens barstens vol zitten met Nederlandse historie en cultuur. Niet voor niets staat de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de nominatie van Unesco Werelderfgoed in 2020.

Meer informatie over de hackathon: www.geofort.nl/hackathon