• Etienne Hessels

Kinderen ontbijten met burgemeester Van Ruijven - Van Leeuwen

ASPEREN Donderdagochtend brachten 20 kinderen van Openbare Basisschool De Zandheuvel uit Asperen een ontbijtje bij burgemeester Van Ruijven - Van Leeuwen in het gemeentehuis. In de raadzaal gaven ze met het gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo'n 3.000 basisscholen.

Burgemeester Van Ruijven - Van Leeuwen onderstreept hiermee, net als zo'n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester symbolisch voor haar ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Niet voor niets luidt het thema 'Gezond ontbijten is geen kunst!'. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. De leerlingen namen de cheque met een bedrag van € 150 in ontvangst.

Het Burgemeestersontbijt in zo'n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.