Kleine expositie, Big City, in Gorcums Museum

GORINCHEM Het Gorcums Museum verzorgt van 18 september tot en met 11 oktober een kleine expositie onder de titel Big City. De expositie bestaat uit een installatie van schilderijen, gemaakt door cursisten van Ateliers voor Inspiratie, onder de inspirerende begeleiding van schilderdocente Neeltje Alblas.

De schilderijen komen tot leven middels digitale stadsgeluiden die geprogrammeerd zijn door Rob Pelgrum en Koen Mulder van Studio Breekpunt. Bezoekers die een speciale app downloaden op hun smartphone of tablet kunnen zich daarmee laten overweldigen door de indrukken van de grote stad. De makers gebruikten hiervoor iBeacons, een revolutionaire, nieuwe techniek.

De opening van Big City vindt plaats op vrijdag 18 september om 19.30 uur op de eerste etage van het Gorcums Museum, de plaats waar - in samenwerking met het de andere partners van het Huis van Inspiratie - regelmatig aandacht wordt besteed aan regionale kunst van amateurs en professionals. Op zondag 11 oktober zijn de mannen van Studio Breekpunt tussen 13.00 en 17.00 uur aanwezig om een toelichting te geven over hun bijzondere project.