• Archief BDUmedia

Klink 24 februari opnieuw voor de rechter

GORINCHEM Een tweede regiezitting in de zaak van voormalig wethouder Eeuwit Klink die verdacht wordt van ontucht met een zestienjarig meisje staat gepland voor 24 februari 2017. dan wordt mogelijk een datum geprikt voor de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Vandaag bogen de officier van justitie en de verdediging (van Klink, red.) zich al wel over de kwestie tijdens een eerste regiezitting. Ook Klink was aanwezig bij deze zitting.. De zaak wordt tijdens zo'n regiezitting niet inhoudelijk behandeld, maar er wordt onder andere bekeken of aanvullend onderzoek, zoals het horen van getuigen, gewenst is voordat de inhoudelijke behandeling van de zaak begint. De rechtbank neemt aan de hand hiervan beslissingen over de verdere procedure in de procesgang. Tijdens de regiezitting van 24 februari wordt mogelijk een datum geprikt voor het inhoudelijk behandelen van de zaak.

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat de voormalig wethouder wordt verdacht van ontuchtige handelingen met een zestienjarig meisje. Hij zou in april en mei vorig jaar misbruik hebben gemaakt van zijn overwicht op het meisje door het grote leeftijdsverschil en/of door zijn functie als wethouder, zo luidt de verdenking. In augustus 2015 werd Klink wethouder in Gorinchem

Klink trok zich na negen maanden wethouderschap ,,om privéredenen'' terug als wethouder namens het CDA in Gorinchem. Dat leidde tot verbazing, aangezien de voormalige politieman ondanks een terugkeergarantie niet weer in dienst trad van de politie. Hij maakt wel gebruik van de wachtgeldregeling voor wethouders.

De gemeente doet inmiddels in opdracht van de burgemeester van Gorinchem onderzoek naar de wachtgelduitkering, bevestigt een woordvoerder. Deze tekent daarbij aan dat de ex-wethouder vooralsnog alleen verdachte is.