• import

KLM Open goed voor de regio

SPIJK De KLM Open die in 2017 voor de tweede keer plaatsvond op golfbaan The Dutch in Spijk heeft was een succes voor de regio. Overall leverde het golftoernooi de economie in de regio ruim 356.000 euro op. Dit blijkt uit een onderzoek dat de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in opdracht van de gemeente Lingewaal uitvoerde.

Uit het onderzoek blijkt verder dat het evenement zeer goed wordt gewaardeerd door 42% van de bezoekers. Een kwart van de bezoekers geeft aan positiever te zijn geworden over de regio. En 41% van de bezoekers heeft de intentie om het komende jaar de regio opnieuw te bezoeken voor vrijetijdsdoeleinden. De waarde die hieraan gekoppeld kan worden is zo'n € 600.000,-.

Dit jaar vindt KLM Open voor de laatste keer plaats in Spijk. Begin mei maakte toernooidirecteur Daan Slooter bekend dat het KLM Open in 2019 gespeeld gaat worden op 'The International' bij Amsterdam. Volgend jaar bestaat KLM 100 jaar en is het tevens de 100ste editie van het Dutch Open. Directeur Niiek Molenaar van The Dutch in Spijk sluit niet uit dat het prestigieuze golftoernooi na drie jaar weer terugkomt in Spijk.

Met de inzet van de HAN wordt ook voor komend jaar gekeken naar de mogelijkheden voor de ondernemers in de regio en voor het uitbreiden van de recreatie- en toerismebranche. De projectgroep van de HAN onderzoekt ook de mogelijkheden om bezoekers van het KLM Open voor langere termijn te binden aan de regio.