• 2017-09-14 12:07:40 SPIJK - Toeschouwers schuilen voor de zware regenbuien en windvlagen op de eerste hole tijdens het KLM Open op golfbaan The Dutch.
    ANP RONALD SPEIJER

    Ronald Speijer

KLM open hervat

SPIJK Het spel op het KLM open is vrijdagochtend vroeg hervat. Ongeveer de helft van de 150 deelnemers moeten hun eerste ronde op golfbaan The Dutch in het Gelderse Spijk nog afmaken.

De overvloedige regenval zorgde er donderdag voor dat het Nederlandse toernooi van de Europese Tour voortijdig werd afgebroken. Er stond te veel water op de golfbaan om nog ballen te kunnen slaan. De leiding van het golftoernooi besloot na een onderbreking van bijna twee uur niet meer verder te spelen op de doorweekte banen van The Dutch in Spijk. Slagregens en harde windstoten teisterden de zorgvuldig geprepareerde fairways en greens op het grote golfcomplex nabij het Lingebos.

De Oostenrijker Bernd Wiesberger en de Engelsman Richard Finch voeren het voorlopige klassement aan met 66 slagen, 5 onder par. Maarten Lafeber is op de gedeelde vijfde plaats met een score van 68 (-3) de beste Nederlander. Titelverdediger Joost Luiten maakte ook de eerste achttien holes af, maar de tweevoudig winnaar noteerde een slechte score van 75 slagen en bivakkeert in de achterhoede.