• CRG

Koerswijziging Culturele Route Gorinchem

GORINCHEM Stichting Culturele Route Gorinchem gaat de focus van een maandelijkse route verleggen naar het organiseren van een jaarlijkse kunstroute. De maandelijkse culturele activiteiten verdwijnen echter niet uit het straatbeeld. Boudewijn Verhoef en Roy Grünewald geven de maandelijkse culturele zondag een tweede kans onder de naam Open Culturele Zondag Gorinchem. Zondag 14 oktober vindt de eerste culturele zondag plaats.

,,Na 22 jaar is de Culturele Route toe aan vernieuwing," aldus Patrick Maitimo, penningmeester van Stichting Culturele Route Gorinchem. ,,Het werd tijd om de oude vorm los te laten en op zoek te gaan naar een nieuw concept. Na enig beraad zijn we uitgekomen op een jaarlijks festijn met een selectie van kunstenaars die een grote diversiteit in beeldende kunst vertegenwoordigen, op bijzondere locaties en een groter gebied dan alleen de binnenstad. Voorlopig hebben we dit festijn de werknaam MerweArt | Culturele Route gegeven," voegt Maitimo er aan toe. De eerste MerweArt | Culturele Route vindt plaats in juli 2019 en staat in het teken van 'beweging'. 

Boudewijn Verhoef en Roy Grünewald bedachten een nieuw concept voor de maandelijkse culturele zondagen en brachten dit onder bij Stichting TOETS. ,,Eigenlijk groeide de Culturele Route oude stijl niet mee met de tijd. Het bleef een statisch evenement. Galeries, musea, de Grote Kerk en een aantal kunst gerelateerde winkels openden hun deuren, ontvingen bezoekers en dat was het dan," aldus Grünewald. ,,De bedoeling is nu om meer dynamiek te brengen met een brede opzet van kunst, cultuur maar ook ambacht binnen de vesting. Het wordt tijd om door te pakken met een nieuw concept en een vooral een nieuwe naam," vervolgt Grünewald zijn verhaal. 

Aan het nieuwe concept Open Culturele Zondag kunnen deelnemers flexibel meedoen. Afhaken in de winter of eenmalig aansluiten met extra activiteiten is dus mogelijk.

Meer informatie over de nieuwe culturele zondag in Gorinchem binnenkort op www.culturelezondaggorinchem.nl. Op de site van Stichting Culturele Route Gorinchem meer over het nieuwe jaarlijkse festijn MerweArt: www.cultureleroute.nl