• Persfoto Haan en Hoogeboom
  • Persfoto Renee van Bavel

komende week in theater 't Pand

GORINCHEM Renee van Bavel treedt vrijdag 23 maart op in theater 't Pand met haar voorstelling Denkend aan Holland. Een theaterconcert met observaties van Nederland, geschreven vanaf een afstand. Aan de vleugel, begeleidt door drummer Rogier De Nijs, zingt en vertelt Renee van Bavel wat ze al reizende door Nederland ziet. De voorstelling begint om 20.30 uur. De entree bedraagt 9,50 euro.

Renee van Bavel is al jaren een bekend gezicht in de concertzalen en theaters van Nederland. Haar nummers schitteren door toegankelijke teksten gecombineerd met sterke melodieën. Renee schrijft over hetgeen zij om zich heen ziet in de wereld. Ze stelt vragen, probeert zich te verplaatsen en schuwt daarbij de actualiteit niet. Zaken van het hart en kleine huis-tuin-en-keukenmomenten komen langs maar ook thema's als oorlog en de gevolgen daarvan brengt zij van "ver van je bed" naar dichterbij.

Een muzikaal cabaretprogramma van Dorien Haan en Johan Hoogeboom is zaterdag 25 maart te zien in theater 't Pand. Hij wil er niet bij horen, zij kan ze niet houden. Zij strikt ze, hij vindt ze levensgevaarlijk. Hij schaamt zich, zij slooft zich uit. Hij kan maar nauwelijks geloven dat hij het eindproduct is van miljoenen jaren uitgekiende celdeling. Zij overweegt nu toch echt te gaan kooivechten. Met vurige liedjes en aanstekelijke humor gaan ze elkaar en zichzelf te lijf tot de vonken ervan af spatten. Aanvang: 20.30 uur. Entree: 9,50 euro.

In het Filmhuis draait dinsdag 27 maart de film La Pazza Gioia. Beatrice is een mythomane die ervan overtuigd is dat de groten der aarde tot haar vriendenkring behoren. Donatella is een jonge gesloten vrouw die leeft in haar eigen mysterieuze wereld. Samen ontvluchten ze de psychiatrische instelling, wagen zich aan een dol avontuur en gaan zo de confrontatie aan met hun demonen. Aanvang: 20.15 uur. Entree, inclusief koffie of thee: 7,50 euro.