Komende week in theater 't Pand

GORINCHEM Kiki Schippers staat vrijdag 6 april op de planken van theater 't Pand met haar voorstelling 'Waar'. De voorstelling begint om 20.30 uur. De entree bedraagt 9,50 euro.

Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. Ze won overtuigend de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten, NRC zag een 'Intrigerend talent, verrassend en veelzijdig' en De Telegraaf vond Wie Kijkt? een 'veelbelovend debuut'. Tweemaal werd een lied uit haar debuutvoorstelling 'Wie Kijkt?' genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van het seizoen en in haar vlijmscherpe wekelijkse actuele bijdrages in de media is ze nietsontziend.

De Lammeren Tour van de Koningstheater Academie komt zaterdag 7 april naar theater 't Pand in Gorinchem. Aanvang: 20.30 uur, entree 9,50 euro.

De enigo HBO cabaretopleiding van Nederland stuurt haar studenten de weide wereld in. Dartelend, lachend, zingend bestormen zij de Nederlandse podia. De Lammerentoer is de cabaret-talenten tour van de Koningstheateracademie, de opleiding die verantwoordelijk was voor het klaarstomen van eigenzinnige talenten.

In het Filmhuis van theater 't Pand draait dinsdag 10 april de film Frantz. De film begint om 20.15 uur. De entree, inclusief een kop koffie of thee bedraagt 7,50 euro.

Het verhaal speelt zich af na de Eerste Wereldoorlog in een klein Duits stadje. Anna is een Duitse weduwe die rouwt om de dood van haar verloofde. Hij kwam om het leven aan het front in Frankrijk. Anna bezoekt het kerkhof dagelijks. Maar op een dag ontmoet ze een mysterieuze Fransman, die bloemen neerlegt bij het graf van zijn Duitse vriend