• DAVE VAN HOUT
  • Persfoto Helge Slikker

komende week in theater 't Pand

GORINCHEM In theater 't pand treedt Helge Slikker vrijdag 25 januari op met zijn show As. De show begint om 20.30 uur en de entree bedraagt 10 euro.

Sinds 2000 komt Helge Slikker met enige regelmaat op IJsland. De fascinatie en liefde voor dit onherbergzame eiland hebben geresulteerd in het opschrijven van een geschiedenis. Een die zich afspeelt op de grens van de mensenwereld en de wereld van de Noordse mythologie, een die gaat over rouw en het herontdekken van de liefde, over nietigheid en de goden verzoeken.

Dit verhaal vormt de basis voor een bijzonder theatraal concert. Helge neemt je aan de hand van nieuw geschreven muziek mee op een avontuur over het hele eiland. Hij staat op het podium samen met producer en muzikant Dave Menkehorst. Paul de Munnik, met wie Helge al vaker samenwerkte, tekent voor de regie. Madeleine Matzer is als artistiek adviseur betrokken.

Helge Slikker schreef eerder theatermuziek voor vele gezelschappen waaronder Oostpool, De Toneelmakerij en Matzer Theaterproducties. Ook componeerde hij voor vele nationale en internationale films zoals Infiltrant, They Have Escaped en Kauwboy (waar hij een Gouden Kalf voor kreeg).

MARLON KICKEN Marlon Kicken staat zaterdag 26 januari op de planken van theater 't pand met zijn voorstelling In de lift. De voorstelling begint om 20.30 uur. De entree bedraagt 10 euro.

Marlon Kicken begon als tonprater, werd stand-up comedian en speelde afgelopen seizoen de Bovenzaal plat als cabaretier. De goedlachse Brabander zit letterlijk in de lift. Dit is natuurlijk de gemakkelijkste en snelste manier om boven te komen, maar is het soms niet slimmer om de trap te nemen? In zijn nieuwe voorstelling neemt Marlon het publiek mee van het verleden, naar het heden en de toekomst. Wie kwam hij tegen? En wat staat hem nog te wachten? Met een humoristische blik becommentarieert Marlon Kicken de wereld om zich heen. Deze meester-verteller zorgt ervoor dat iedereen zich bijzonder voelt.

FILMHUIS Dinsdag 29 januari draait de film Foxtrot in het Filmhuis van theater 't Pand. De film begint om 20.15 uur. De entree, inclusief koffie of thee, bedraagt 7,50 euro.

Kort nadat Michael en Dafna te horen hebben gekregen dat hun zoon Jonathan is omgekomen, blijkt het te gaan om een andere soldaat met dezelfde naam. Michael, zelf een getraumatiseerde oorlogsveteraan, eist dat het leger zijn zoon zo snel mogelijk naar huis stuurt. Ondertussen probeert Jonathan met zijn kleine eenheid de monotonie van de grensbewaking te doorbreken met het maken van illustraties.