• Annemieke van der Togt

komende week in theater 't Pand

GORINCHEM Sabine Krol en Charlotte de Vries zijn 'Hun'. Beide afgestudeerd aan het Conservatorium, begonnen zij in 2014 als duo zelf materiaal te schrijven en te ontwikkelen. Gewapend met piano's, gitaren, glitters, synthesizers en andere elektronische shit shinen ze de pan uit met Hun tweede voorstelling 'Alles is Wel'. Een voorstelling vol van tekst, geen tekst, Nederlandstalige liedjes, dikke dansmoves en levensvragen die niet beantwoord zullen worden. De voorstelling is vrijdag 29 maart te zien in theater 't Pand, aanvang: 20.30 uur. De entree bedraagt 10 euro.

Zaterdag 30 maart staat Dolf Jansen op de planken van theater 't Pand. Zijn voorstelling begint om 20.30 uur. De entree bedraagt 10 euro. Dolf Jansen vertelt zeven verhalen over de grote ingewikkelde wereld en je plek daarin, verlangen en verliezen, onverwachte afslagen en ontmoetingen die het allemaal de moeite waard maken. Verhalen over het leven. Want ook het leven is natuurlijk niet meer dan onderweg zijn, de vraag is alleen waarheen.

In het Filmcafé op dinsdag 2 april wordt de film Beat the drum getoond. Het café is vanaf 14.00 uur geopend, de film begint om 14.30 uur. De entree, inclusief koffie of thee, bedraagt 7,50 euro.

De jonge Musa is wees geworden nadat een mysterieuze ziekte heeft toegeslagen in het dorpje KwaZulu Natal. Om zijn oma te helpen gaat Musa naar Johannesburg met het laatste cadeau van zijn vader, een trommel. Hij hoopt daar geld te verdienen en zijn oom te vinden. Al spoedig wordt hij geconfronteerd met de realiteit van het leven in de grote stad. Door zijn positieve houding weet hij te overleven en tevens het geheim van de mysterieuze ziekte te ontrafelen.

's Avonds is er weer Filmhuis in theater 't Pand. Om 20.15 uur draait de film Le ciel de flamant. Entree € 7.50 incl. kopje koffie of thee. Monique baat samen met haar dochter Sylvie een bordeel uit op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie, is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar wordt te allen tijde de toegang ertoe ontzegd. Een dramatische gebeurtenis zet de zekerheden in hun leven op een helling en brengt de familiale banden onder druk..