• Persfoto Peter van Ewijk

Komende week in theater 't Pand

GORINCHEM Peter van Ewijk staat vrijdag 26 april in theater 't Pand. Zijn voorstelling Contact begint om 20.30 uur, de entree bedraagt 10 euro. Zijn voorstelling gaat over de zoektocht naar andere werelden en andere wezens, en het intense verlangen om elkaar te vinden, ergens in de duisternis, tussen de sterren. Peter van Ewijk won met het Vlaams-Nederlandse cabaretduo Lankmoed de publieksprijs Cameretten en staat sindsdien in Nederland en Vlaanderen op de planken..

In het Filmcafé van theater 't Pand draait dinsdag 30 april vanaf 14.30 uur de film Der Hauptmann. De entree, inclusief een kop koffie of thee, bedraagt 7,50 euro. Het op een waargebeurd verhaal gebaseerde Der Hauptmann vertelt over een wereld waar ieder moreel besef is verdwenen. De Tweede Wereldoorlog is bijna afgelopen wanneer de 19-jarige deserteur Willi een achtergelaten uniform vindt. Hij trekt het jasje aan en begint bevelen rond te blaffen.

In het Filmhuis draait diezelfde dag om 20.15 uur de film Bankier van het verzet. De entree, inclusief koffie of thee, bedraagt 7,50 euro. Als bankier Van Hall in de WOII wordt gevraagd of hij zijn contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als dat niet genoeg is plegen de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse bank uit gesluisd.