Koop kerstkoeken en steun de stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis

GORINCHEM De stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis verkoopt vanaf woensdag 9 december kerstkoeken in de centrale hal van het ziekenhuis. Zowel patiënten, bezoekers als medewerkers kunnen voor €3,00 een pak met koeken kopen. Met de opbrengst financiert de stichting extra's voor patiënten die niet uit het reguliere ziekenhuisbudget kunnen worden betaald.

Met deze kerstactie wil de stichting op een leuke en laagdrempelige manier geld inzamelen. ,,We hebben nog veel wensen die we graag willen realiseren voor de patiënten van het Beatrixziekenhuis", zegt Heidi Ruis, voorzitter van de werkgroep. ,,Bijvoorbeeld een weekprogramma voor patiënten op de verpleegafdelingen en multimediaschermen aan bed. Dit draagt bij aan een aangename omgeving. En alle beetjes helpen om dit mogelijk te maken." De koeken kreeg de stichting aangeboden door Speciaalbakkerij Van der Grijn en het Merewade College uit Gorinchem. ,,We waarderen het enorm dat zij ons ook dit jaar weer willen helpen."

De stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis organiseert al een aantal jaar activiteiten die het verblijf voor patiënten en bezoekers veraangenamen. Ruis: 'We hebben al veel mooie dingen kunnen realiseren zoals een verblijfsruimte voor familie van patiënten, een stilteruimte en 'Baby Dichtbij' waarmee ouders met een speciaal camerasysteem dichtbij hun baby kunnen zijn die in het ziekenhuis moet blijven. Dit allemaal dankzij giften van bedrijven en/of particulieren.'

Fotobijschrift: Door het kopen van de kerstkoeken steunen bezoekers, patiënten en medewerkers de stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis.