• foto: GP-buro
  • foto: GP-buro
  • foto: GP-buro

Koude Koningsspelen

GORINCHEM Zoals op veel scholen door het hele land deden ook verschillende scholen in Gorinchem mee aan het Koningsontbijt en de Koningsspelen. Allerlei verenigingen uit Gorinchem gaven sportclinics aan de basisschoolleerlingen. Vorig jaar was het nog heerlijk zonnig weer, vandaag was het weer toch heel anders. Maar de verschillende spelletjes zorgden er wel voor dat de kinderen toch warm bleven tijdens deze koude en soms een beetje sombere dag. Hopelijk is het weer over twee weken iets warmer en zonniger tijdens Koningsdag.

Dit jaar was ook voortgezet-onderwijsschool, Fortes Lyceum, actief. De leerlingen liepen voor het goede doel. Wethouder Eelke Kraaijeveld gaf het startschot. De opbrengst van zo'n € 8500,- gaat naar een basisschool in Brazilië.

Tussen het onderwijs en het verenigingsleven is een mooie samenwerking gegroeid tijdens de Koningsspelen. Verenigingen kwamen op locatie sportclinics verzorgen. Kinderen konden zo kennismaken met een sport die ze misschien nog nooit gedaan hadden.

De leerlingenraad organiseerde onder leiding van docent Petra Nijst deze sponsorloop. Ook buurtsportcoaches van de gemeente, Gorinchem Beweegt, waren betrokken. Extrarunning heeft geholpen bij het organiseren en de opbouw van de sponsorloop. De opbrengst komt ten goede aan onderwijs aan kinderen tussen 6 en 14 jaar in Brazilië.