• Annet Ardesch
  • Annet Ardesch
  • Annet Ardesch

Kunstevenement Gouden Eeuw - NU van start

GORINCHEM Ruim 30 kunstenaars van kunstcafé Rivierenland exposeren van 15 september tot en met 20 oktober in de binnenstad van Gorinchem hun werk dat geïnspireerd is op schilderijen van de Gorcumse Gouden Eeuw. Schilderijen die een eigen plek hebben in het Gorcums Museum.

Enthousiaste leden van het Kunstcafé Rivierenland organiseerden in april 2015 met succes de kunstmanifestatie Het Geheim van Fort Vuren. Na drie jaar is het tijd voor een nieuw kunstevenement. Dit keer met de binnenstad van Gorinchem als tentoonstellingsruimte en schilderijen uit de Gorcumse Gouden eeuw als inspiratiebron. 

De ruim dertig deelnemers aan deze bijzondere kunstmanifestatie maken een hedendaagse interpretatie van de kunstwerken uit de Gouden Eeuw die in het Gorcums Museum te zien zijn. Deze nieuwe werken worden vervolgens tentoongesteld in dertig etalages in de Gorcumse binnenstad. Kunsthistoricus Bert Biemans, voorzitter van de Stichting Gouden Eeuw Gorinchem, informeerde de kunstenaars uitgebreid over de schilderijen uit die periode. Tevens schreef hij 12 artikelen bij evenzoveel schilderijen uit de Gorcumse Gouden Eeuw die nu in het Gorcums Museum hangen.

De organisatie werd uitgebreid met fotograaf-filmer Henk Ganzeboom, die de foto's voor de reproducties (die ook in de etalages te zien zijn) en een schitterende promotiefilm maakte. Fotograaf Cees van Meerten is de onvermoeibare creatieve kracht achter alle ontwerpen, het drukwerk en de website: www.gorcumsgoudeneeuwnu.nl. Beeldend kunstenaar Annet Ardesch heeft samen met collega Marian Tenkink na een periode van panden fotograferen, contacten leggen, enthousiasmeren en selecteren 30 ramen/etalages van ondernemers en particulieren geworven alwaar de kunstwerken van 15 september tot en met 20 oktober te zien zullen zijn. Bij alle locaties werd een passend werk van de kunstenaars uitgezocht.