• Culturele Route

Kunstmanifestatie 'Wat beweegt' in Gorinchem

GORINCHEM Culturele Route Gorinchem verzorgt op zaterdag 6 en zondag 7 juli de Kunstmanifestatie 'Wat beweegt'. De opening van de kunstmanifestatie vindt plaats op 6 juli om 10.30 uur bij de Luisterpost, Vijfde Uitgang 1 met een Dansoptreden van dansgroep Puur by Dinne Groothuis en een toespraak.

Tijdens de kunstmanifestatie worden diverse soorten kunst getoond. Beeldhouwkunst, textiele werkvormen, schilderijen en kunst speciaal voor de plek gemaakt. Er is kunst te zien van 50 kunstenaars op 25 verschillende locaties. Onder deze locaties ook een aantal bijzonder plekken, plekken waar de toeschouwer normaal niet zo snel komt. Bijvoorbeeld in woonkamers waar de kunstenaar zijn of haar werk laat zien en ook in fascinerende historische panden.

De meeste kunstenaars zijn aanwezig tijdens de kunstmanifestatie zodat de bezoeker met ze in gesprek kan gaan. Ook is er een uitgebreid activiteitenprogramma met onder andere spannende workshops voor volwassenen en kinderen. Een greep uit het aanbod: een kalligrafeer workshop, kunst maken van afval, een stadswandeling langs bomen, poëziewandeling, modeltekenen, een tekendemonstratie met een boormachine en dansoptredens op verschillende plekken in de stad.

Er is een centrale expositie waarin alle kunstenaars vertegenwoordigd zijn met een klein werk. Hier kan met ook alvast kijken welke kunstenaars men graag wil gaan bezoeken. Deze centrale expositie is in het Gorcums Museum, op de begane grond gelijk links, in de Kamer van de Tussentijd (vroegere VVV).

Brochures met alle kunstenaars erin, de plattegrond en het programma zijn gratis verkrijgbaar, een week voorafgaand aan de Kunstmanifestatie, bij het Gorcums Museum en Mooi Gorinchem en tijdens de manifestatie op alle locaties.

De opening van de kunstmanifestatie vindt plaats op 6 juli om 10.30 uur bij de Luisterpost, Vijfde Uitgang 1. Informatie over de deelnemende kunstenaars, plattegrond van de kunstmanifestatie en activiteiten staan op www.cultureleroute.nl