• Anja Kok

Landelijk atelierweekend in Gorinchem

GORINCHEM Aan de Kruisstraat nummer 4 en 6 in Gorinchem doen twee galeries mee aan het Landelijk atelier weekend op 17 en 18 november. Atelier 2vier8 en Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage. Zij zijn dan ook tijdens dit weekend 's middags geopend.

Op nr. 4 bij Galerie de Etage is werk te zien van Anja Kok. Zij zal een verzameling schilderijen laten zijn uit verschillende periodes. Er zal kleiner werk te zien zijn met transfertechnieken in combinatie met schilderen en ook groter werk. Sommige werken ogen heel complex maar zijn bij nader inzien toch uitgebalanceerd. De schilderijen van Anja Kok geven alledaagse situaties weer vermengd met een vleugje fantasie, vervreemding, eenzaamheid en het onvermogen tot liefde. De kunstenares is beide dagen aanwezig om vragen over het werk te beantwoorden.

Bij Atelier 2vier8 is er tijdens het landelijke atelierweekend een feestelijke opening. Om 15.30 opent dichteres Hilma Bruinsma met een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt gedicht officieel de nieuwe expositie. In Atelier 2vier8 hebben een aantal plaatselijke keramiekkunstenaars een uitnodiging gekregen om werk te maken met het thema herfst. Dit uiteenlopende werk zal te zien zijn tijdens deze expositie.