LED-scherm zet Gorinchem op de kaart

GORINCHEM Het is vanaf deze week nauwelijks te missen: het LED-scherm van bijna zestig vierkante meter dat vlak voor de Merwedebrug Gorcumse en regionale ondernemers de kans biedt om hun stad op de kaart te zetten.

door Tim Hartman

Automobilisten die op de A27 in hun dagelijkse file voor de Merwedebrug staan, kunnen vanaf deze week hun oog laten vallen op een fonkelnieuw LED-scherm. ,,Je kunt tijdens de file zoeken naar radiozenders, maar je kunt ook kijken wat Gorinchem te bieden heeft", vertelt Cees Lagendijk van de C&W Groep, eigenaar en exploitant van het LED-scherm.

Het roterende reclamebord dat vijftien jaar lang op de hoek van het Unitas-complex stond, maakt plaats voor een modernere variant. Lagendijk legt uit dat het contract sowieso al afliep en dat de gemeente Gorinchem voor de komende tien jaar de benodigde vergunningen heeft verleend aan Stichting Gorcumse Sportaccommodaties, concessiegever van de C&W Groep.

Helemaal nieuw is het LED-scherm niet, zo vertelt Lagendijk: ,,Eind jaren '90 waren we er al mee bezig, maar toen was Nederland er nog niet klaar voor."

Nu is de tijd rijp voor het hypermoderne reclamescherm en de plek daarvoor is een logische, pal langs de A27, vlak voor de Merwedebrug. Precies daar waar automobilisten tijdens de spits tergend langzaam richting het Brabantse land rijden. ,,Voor de lokale en regionale ondernemers is dat een perfecte plek. Je kunt zo'n ding neerzetten op een plek waar je met 120 kilometer per uur langs rijdt, maar als je dan vraagt wat je als automobilist gezien hebt, weet niemand het antwoord."

BMW Bergwerff, Proxsys Cup, Partycentrum Hipper & Kolfbaan, Euro-Rijn International, Woonboulevard Spijksepoort en Bosch Bedding schitteren de eerste zes weken op het LED-scherm. Als het aan Lagendijk ligt, worden er na die tijd ook afspraken gemaakt met de gemeente Gorinchem: ,,Het is de ideale plek voor de gemeente om te laten zien waarom mensen meteen de afslag moeten nemen om een uitsmijter te komen eten. Een rondje lopen over Buiten de Waterpoort, schaatsen in de winter of de Zomerfeesten in de zomer; samen kunnen we onze stad op de kaart zetten."

Label:

Champions Cup