Leefstijl-event over 'Slapen'

GORINCHEM Rivas Zorggroep houdt in samenwerking met zorgverzekeraar VGZ op maandagavond 18 april een interactief leefstijl-event rondom het thema 'Slapen'. De avond bestaat uit een plenaire lezing en twee rondes van diverse aan het thema gerelateerde workshops. In het Grand Café van verpleeghuis Het Gasthuis, Banneweg 57 in Gorinchem, vindt het leefstijl-event plaats. De zaal is open vanaf 18.30 uur en het programma duurt van 19.00 uur tot 22.30 uur. Deelname is gratis voor leden met een Rivas Voordeelpas. Belangstellenden die nog geen Rivas Voordeelpas hebben, kunnen deze aanschaffen via www.rivas.nl/voordeelpas en gratis aan het leefstijl-event deelnemen. Deelname gebeurt op volgorde van aanmelding. Er zijn 160 plaatsen beschikbaar.

Prof. dr. Gerard Kerkhof is de hoofdspreker en trapt af met een plenaire lezing over het belang van slaap voor de gezondheid van lichaam en geest. Kerkhof is hoogleraar psychofysiologie aan de Universiteit van Amsterdam en werkzaam bij het Slaapcentrum van Medisch Centrum Haaglanden. Het eerste representatieve onderzoek naar het slaapgedrag van Nederlanders voerde Kerkhof uit en hij toonde aan dat slaapgebrek een groot maatschappelijk probleem dreigt te worden. Tijdens zijn lezing zet Kerkhof dan ook de invloed van slaapgebrek en de invloed van een goede nachtrust op lichaam en geest tegen elkaar af.

Aanvullend op de lezing kunnen bezoekers kiezen uit vijf workshops. Bij iedere workshop wordt ingezoomd op een ander aspect van 'Slapen'. Het aanbod bestaat uit onder andere de workshop "Eten en de biologische klok", waarbij dieper wordt ingegaan op de relatie tussen nachtrust, eetlust en gezondheid. In de workshop "Wat is het beste slaapmedicijn?" gaat het over de werking van het slaaphormoon melatonine. Tijdens de workshop "Dromen" horen deelnemers meer over de slaapcycli en de functie van dromen en nachtmerries. Bij de workshop "Licht voor een betere slaap, stemming en prestatie" wordt verteld over de invloed van licht op de kwaliteit van slaap. "Beter slapen door de kracht van inspanning en ontspanning" gaat over het belang van inspanning en ontspanning voor een goede nachtrust.

Deelname aan het leefstijl-event 'Slapen' is gratis voor leden met een Rivas Voordeelpas. Belangstellenden die nog geen Rivas Voordeelpas hebben, kunnen deze aanschaffen via www.rivas.nl/voordeelpas en gratis aan het leefstijl-event deelnemen. Meer informatie over de plenaire lezing en/of de workshops inwinnen of aanmelden voor het leefstijl-event kan via www.rivas.nl/eventleef& of via de Rivas Leef& klantenservice (0183) 64 46 77. Deelname gebeurt op volgorde van aanmelding. Er zijn 160 plaatsen beschikbaar.