Leerlingen Gomarus College aan de slag met hun toekomstbeeld voor Gorinchem

GORINCHEM Het toekomstbeeld van Gorinchem. Heb jij er al over nagedacht? De leerlingen op het Gomarus in Gorinchem in ieder geval wel. Zij maakten tal van filmpjes over hun toekomstbeeld voor Gorinchem. Ook maakten ze maquettes die nog tot 26 mei te zien zijn in de hal van het Gorcums stadhuis.

Levi, Gert en Johran denken dat we in de toekomst veel meer gebruik gaan maken van virtual reality. Hoe dat er uit zou kunnen komen te zien zie je in hun filmpje over een speciale virtual reality app.

Martijn, Daniel en Leendert Jan verbeteren met hun idee de Haarsekade voor in 2032. Op de expositie kun je hun maquette bekijken. Hun filmpje zie je hier.

Vivian en haar medeleerlingen renoveerden het ziekenhuis. Kom het Beeatrix (nee, dit is geen tikfout) ziekenhuis bekijken in het stadhuis, want daar staat de maquette die zij gemaakt hebben. Voor het filmpje hoef je de deur niet uit, want dat kun je hier bekijken.

Lisa maakte samen met een klasgenoot een filmpje dat je helemaal opfleurt! Zij willen vooral een vrolijker Gorinchem in 2032.

Joanne maakte met haar groepsgenoten een maquette van hoe Gorinchem er in 2032 uit moet zien. Zij voegden Gorinchem en haar zusterstad Sint Niklaas samen. Hoe dat er uit komt te zien kun je zien in de hal van het stadhuis, want daar staat hun maquette. In dit filmpje geven ze een toelichting.

Harm, Bernhard en Arjan vonden dat het kunstwerk op de rotonde wel vernieuwing kon gebruiken. Bekijk hun filmpje en zie hier wat hun idee is.

Hoe zien de bushokjes eruit in 2032? Gerco, Jos en Rick hebben een idee. Wat voor idee? Bekijk het hier en als je zin hebt: ook in de hal van het stadhuis kun je hun ideale bushokje bekijken.

Janneke en Julia zijn van mening dat de Haarsekade, Groenmarkt en Buiten de Waterpoort wel een make-over kunnen gebruiken om helemaal klaar te zijn voor 2032. Hoe dat er uit komt te zien zie je hier. Ook Jos en zijn groepsgenoot gingen aan de slag met de Haarsekade. Hun idee ziet er zo uit. Terwijl Charlotte, Willemijn en Jacolien het station renoveerden. En ook het Caribabad moest er aan geloven.

En wat betreft Matthias en Bert is heel Gorinchem in 2032 autovrij. Hier vertellen zij over hun plannen.

Label:

GO2032