• Lyceum Oude Hoven

Leerlingen Lyceum Oudehoven op uitwisseling in Frankrijk

GORINCHEM Van 6 tot en met 10 november zijn tien leerlingen van Lyceum Oudehoven op uitwisseling geweest bij Lycée Chanzy in Charleville-Mézières in Frankrijk. Tijdens deze week verbleven de leerlingen in gastgezinnen en volgden diverse lessen als wiskunde, Frans, geschiedenis en Engels. Ze hebben het toneelstuk Alice in Wonderland in het Engels gezien en een workshop Marionetten maken gevolgd op de École Nationale des Marionnettes.

,,Ik begrijp het Frans nu beter dan eerst, " legt een van de leerlingen uit, ,,maar als ik toch moet kiezen, kies ik liever voor het Nederlandse schoolsysteem. Het is minder streng en we hebben minder lessen per dag."

Aan het einde van de week vertrokken bijna alle leerlingen weer naar huis. Drie van de leerlingen bleven nog twee weken langer en volgden op de school een voor hun samengesteld programma. Deze leerlingen gaven bij terugkomst aan dat de reis voor hen zeer bijzonder was geweest en hun Franse woordenschat veel uitgebreider was geworden. Een leerling gaf aan dat hij, doordat hij langer in Frankrijk was geweest, het steeds makkelijker had gevonden om in het Frans te communiceren en vrienden te maken.