• Uienhof

Leerlingen Uilenhof in gesprek met de ministers van Onderwijs

GORINCHEM Vorig week woensdag 8 november bezochten de nieuwe ministers van het ministerie van OCW het ROC Da Vinci College op het Leerpark in Dordrecht. Het bezoek van minister Ingrid van Engelshoven en minister Arie Slob stond in het teken van het beleidsthema 'sterk beroepsonderwijs'.

Het bezoek van de ministers richtte zich onder meer op de overgangen tussen vmbo, mbo en hbo. Deze samenwerking tussen vmbo en mbo, kent de Uilenhof al een aantal jaren. Onderweg in de bus van Gorinchem naar Dordrecht konden de ministers, leerlingen van de TOT-opleiding en personeel van de Uilenhof, al kennis maken met elkaar.

Praktisch ingestelde leerlingen kunnen op het ROC Da Vinci College al tijdens de theoretische leerweg van het vmbo terecht. Deze 'doorlopende leerlijn' heeft in het 'zachte' techniekonderwijs van het ROC Da Vinci College al vele bewezen successen gehad. Jongeren worden versneld opgeleid en zijn eerder 'beschikbaar' voor de arbeidsmarkt. In de afgelopen twee jaar was het slagingspercentage vanuit het vmbo 100%.

Leerlingen van deze TOT - opleiding, die intussen al op de drempel van het hbo staan, gingen in gesprek met de bewindslieden om hun ervaringen te vertellen over de versnelde mavo op het gebied van Techniek & Media. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door de duurzaamheidsfabriek waar docenten en studenten uitleg gaven over hun dagelijkse onderwijspraktijk. Later op de dag sprak minister Slob over een dag vol inspiratie en informatie. Hij noemde het beroepsonderwijs in de regio Drechtsteden 'supergoed'.