• Martijn Bakker en Jaap Harder, organisatoren van Endless Summer.

    Tim Hartman

Lil'Kleine en Joling op Endless Summer

GORINCHEM Gorinchem bruist van de festivals. Waar voorheen de Zomerfeesten in augustus de afsluiter van de Gorcumse zomer was, neemt nu Endless Summer dat stokje over. Op 21 en 22 september gaat de zomer in Gorinchem nog even door.

Door Tim Hartman

,,September is vaak een mooie maand, die hoort bij de zomer. Met een mooie festivaltent Buiten de Waterpoort sluiten we met Endless Summer die zomer af", vertelt Jaap Harder, een van de organisatoren. Samen met Martijn Bakker, Martin van Tricht en Pieter van der Brugge slaat hij de handen ineen om Gorinchem ook na de zomer te trakteren op een mooi feestje. Met Summer Start Dance, het Hollands Plein Festijn en ook het nieuwjaarsfeest in de Evenementenhal weten de mannen inmiddels hoe ze een feestje moeten bouwen.

LIL'KLEINE Wie de line-up goed in de gaten heeft gehouden op social media, heeft op kunnen merken dat Lil'Kleine in eerste instantie wel de posters sierde, maar later niet meer. ,,We hebben nog eens goed met de gemeente overlegd over de veiligheid, maar we zijn verheugd te kunnen melden dat Lil'Kleine gewoon mag optreden. Dat overleg is heel goed geweest. Er is een maximaal aantal kaarten en er is ook geen verkoop aan de deur", zegt Harder. ,,Voor de gemeente staat de veiligheid van evenementen voorop. Ze is daarom blij met de goede samenwerking tussen organisatie en veiligheidsdiensten waardoor het festival in de huidige vorm kan plaatsvinden."

Naast Lil'Kleine treden zaterdag ook Moombahbaas, DYNA, en de Lampegastuh op. Vrijdag is de Nederlandse avond met Lange Frans, John West, Gerard Joling en Het Feestteam. ,,Twee feestjes voor verschillende doelgroepen. Er zit voor iedereen een leuke avond tussen."

OMWONENDEN Harder en Bakker stellen dat zij met Endless Summer ook rekening houden met omwonenden. Na Summer Start Dance stuurden elf omwonenden een brief naar de gemeente waarin zij hun zorgen uitten over de overlast. ,,Met Endless Summer verzorgen we een grote fietsparkeerplaats en zetten we toiletten nog buiten het evenemententerrein zodat mensen nog naar het toilet kunnen na afloop van het feest", aldus Bakker. ,,Ook rijden er suswachten om overlast te voorkomen. Bovendien is het feest in een tent mét vloer waardoor we geluidsoverlast beperken en ook het gras sparen."

Meer informatie én kaartverkoop (17,50 euro): www.endless-summer.nl.