• Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld

    mij onbekend

Lunchconcerten in Grote Kerk

GORINCHEM Het eerste lunchconcert in de Grote Kerk van dit seizoen staat woensdag 6 juli om 12.00 uur op de agenda. Dit eerste lunchconcert van het jaar wordt verzorgd door Angélique Heemsbergen (piano) en Nicole Jaarsveld (klarinet). De entree is gratis. Bij de uitgang is wel een collecte ten bate van de Stichting Vrienden van de Grote Kerk.

Inmiddels zijn de zomerse lunchconcerten op woensdagmiddag, georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Grote Kerk, een bekend en geliefd evenement geworden in Gorinchem. Er staat ieder jaar een zeer uiteenlopend repertoire op het programma. Het komende seizoen zijn weer veel uiteenlopende muziekstijlen te beluisteren, zowel op instrumentaal als vocaal gebied: klassiek, modern, jazz en tangomuziek. Een topper zal ongetwijfeld het concert zijn, dat de uit Gorinchem afkomstige harpiste Gwyneth Wentink op 20 juli geeft. Maar ook oude bekenden als Janneke Groesz (fluit), Jan Gruithuijzen (piano) en de jonge violist Joep van Beijnum zijn weer te horen.

Op woensdag 6 juli om 12.00 uur verzorgen Angélique Heemsbergen (piano) en Nicole Jaarsveld (klarinet) het eerste lunchconcert. Het programma vermeldt werken van Camille Saint-Saëns, W.A. Mozart, G. Pierné en George Gershwin. Angélique en Monique hebben na hun conservatoriumopleiding verscheidene masterclasses gevolgd bij gerenommeerde musici. Inmiddels hebben ze opgetreden in het Concertgebouw Amsterdam, in Tivoli Vredenburg en in de Oosterpoort en vele andere concertpodia. Ook zijn zij te horen geweest in verschillende radioprogramma's. Zij hebben een voorliefde voor kamermuziek. Die heeft ertoe geleid, dat ze de Stichting Kamermuziek Utrecht opgericht hebben. Naast traditioneel repertoire worden ook nieuwe werken uitgevoerd, soms aangevuld met andere instrumenten, wat uiteenlopende, bijzondere bezettingen ten gevolge heeft. Samen met violist Inger van Vliet vormen zij het Vivezza Trio. Al bijna tien jaar werken Angélique en Monique samen. Als kroon op hun werk hebben ze een cd uitgebracht met werken van Brahms, Poulenc en Gerald Finzi.