Lyceum Oudehoven ontvangt uitwisselingsleerlingen

GORINCHEM ,,Herzlich willkommen in unserer Schule Lyceum Oudehoven". Hiermee werden afgelopen maandag 28 uitwisselingsleerlingen en twee docenten uit Fulda, Duitsland, op Lyceum Oudehoven begroet. Daarna was het snel kennismaken met de leerlingen van Lyceum Oudehoven en het gastgezin waar de uitwisselingsleerlingen de aankomende week zouden verblijven.

In het kader van de internationalisering werd ook dit jaar een uitwisselingsprogramma met leerlingen van het Robanus-Maurus Schule van het Domgymnasium uit Fulda gehouden. Ze bezochten onder andere Madurodam, Kinderdijk, Molen de Hoop in Gorinchem en Antwerpen.

Door middel van een gevarieerd programma leerden de Duitse leerlingen Nederland kennen, als ook de Nederlandse gewoonten en gebruiken. Een Duitse leerling vroeg zich bijvoorbeeld af of alle Nederlanders een fiets hebben. Ook merkte een andere Duitse leerling tijdens de busreis naar Kinderdijk op dat Nederland wel erg vlak is.

De leerlingen van Lyceum Oudehoven hebben op hun beurt kennis kunnen maken met hun Duitse medestudenten. Watze Flach, docent Godsdienst, blikt terug: ,,Ik denk dat de leerlingen in deze paar dagen heel veel hebben geleerd over Duitsland en Europa en bijzondere ervaringen hebben opgedaan die ze niet snel zullen vergeten".

Na een indrukwekkende en leerzame week vertrokken de leerlingen vrijdag moe en voldaan richting Fulda. In het voorjaar zullen de leerlingen van Lyceum Oudehoven een tegenbezoek brengen aan Fulda.