Mantelzorgers ontspannen in Mooi Gorinchem

GORINCHEM 25 mantelzorgers hebben dinsdag 19 april een wandeling gemaakt door de mooie binnenstad van Gorinchem. Onder leiding van een professionele VVV gids kregen zij een rondleiding door de historische straten en stegen om zich onder te dompelen in de sfeer van de voormalige koopmans- en garnizoensstad. Daarbij kregen zij meer informatie over de tientallen monumenten die herinneren aan de tijd dat Gorinchem een centrum was van visserij, markten, scheepvaart, handel en als vesting een belangrijke plaats innam in de (Nieuwe) Hollandse Waterlinie. Vanwege het grote aantal aanmeldingen, wordt op er op dinsdag 26 april een tweede wandeling georganiseerd.

De wandeling werd afgesloten met een gezellige lunch. Het mantelzorgsteunpunt van de gemeente Gorinchem organiseerde de activiteit. Lida van Rijn, mantelzorgconsulent: ,,Mantelzorgers staan vaak dag en nacht klaar om hun partner, kind of familielid te verzorgen. Het is heel belangrijk om af en toe te ontspannen om zo'n zware taak vol te kunnen houden. Het mantelzorgsteunpunt organiseert daarom regelmatig leuke uitjes en activiteiten voor mantelzorgers van alle leeftijden en biedt daarnaast hulp en ondersteuning."

Meer informatie over de ondersteuning aan mantelzorgers is te vinden op: www.gorinchem.nl of op Facebook: https://www.facebook.com/mantelzorggorinchem/?fref=ts.