• Paul Scheepmaker
  • Paul Scheepmaker
  • Paul Scheepmaker

Marlou treedt op in Peeriscoop

GORINCHEM De band Marlou staat zondag 10 februari op de planken van theater Peeriscoop met de muziekvoorstelling Long Way Home. De voorstelling begint om 16:00 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend. Na afloop van de voorstelling staat er een tafel met heerlijke hapjes klaar. De entree, inclusief consumptie, bedraagt 12,50 euro. Kaarten zijn te bestellen op www.peeriscoop.nl of telefonisch 0183-690022

Marlou is de band rond zangeres, pianiste en songwriter Marlou Vriens. Met Pieter Danz (drums & percussie), Erwin Huigen (bas) en Jeroen Danz (gitaar) worden haar liedjes een muzikale reis van kleine persoonlijke verhalen.

Elk verhaal heeft zijn eigen sfeer en ziel en dat vraagt voor iedere song een eigen muzikale invulling. "Marlou" is dan ook niet te vangen binnen een stijl. Zijzelf noemen het narrative soul; zie het als een boek met korte verhalen, die samen een narratief zijn van het leven. ,,Ik schrijf muziek omdat ik geloof dat iedereen een "haven" nodig heeft, een rustpunt, een lichtpunt, een plek om stil te staan, bij jezelf, je gevoelens of intenties."

Marlou begon op een huwelijksfeest in de Jordaan. Daar ontmoeten Marlou, Pieter en Erwin elkaar als muzikanten, bij elkaar geroepen als feestband. De muzikale klik leidde tot een vervolg voor de eigen composities van Marlou. Begin 2016 trad Jeroen toe tot Marlou. Liefhebbers van puurheid en een verrassend singer-songwriter repertoire zullen zeker aan hun trekken komen. Maar eigenlijk is Marlou voor iedereen die van goede muziek houdt een aanrader.