Martin Copier: Geef me de ruimte

GORINCHEM In het kader van het samenwerkingsverband Huis van Inspiratie besteedt het Gorcums Museum op de eerste etage aandacht aan Gorcumse en regionale kunstenaars. In de komende periode staat deze in het teken van het schilderwerk van de Werkendamse kunstenaar Martin Copier.

Martin Copier studeerde in 2005 af aan de kunstacademie St. Joost in Breda en woont en werkt sindsdien in zijn atelier aan de Kruisstraat in Werkendam. Naast het figuratieve werk dat hij in opdracht vervaardigt, maakt hij abstracte schilderijen en objecten waarbij het begrip ruimte een terugkerend thema is. De afgelopen maanden legde hij zich volledig toe op een serie doeken die hij speciaal voor de tentoonstellingsruimte in het museum maakte. De kleuren en het lijnenspel in de schilderijen suggereren diepte en gelaagdheid. Zij vullen elkaar aan en vormen gezamenlijk een totaalconcept dat de titel 'Geef me de ruimte' mee kreeg.

Het resultaat van deze 'kunstbelevenis' zal vrijdag 10 maart om 20.00 uur op feestelijke wijze worden onthuld en toegelicht. De tentoonstelling Geef me de ruimte is te bezichtigen van 28 februari tot en met 18 juni 2017 op de eerste etage van het Gorcums Museum.