• Mans

Martin Mans geeft orgelconcert in Gorinchem

GORINCHEM De bekende organist Martin Mans geeft woensdag 15 augustus een concert in de Grote Kerk in Gorinchem. 'Martin Mans speelt jouw verzoek!' … is het thema. De concertbezoeker wordt bij de inhoud betrokken en kan een verzoek indienen waaruit Martin een keuze maakt. Eén onderdeel van het programma is aan de verzoeken gewijd. Verder speelt hij een improvisatie over het thema 'Trouw' en heeft hij een Meditatief moment. Er staan overigens ook klassieke werken op het programma zoals: 'Air' van Bach en de 'Toccata Suite gotique' van Boëllmann waarbij hij het orgel zo gedetailleerd mogelijk horen.

Martin vierde onlangs zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist en heeft daarvoor een cd uitgebracht die hij heeft opgenomen in Parijs: 'Concert d'Orgue à Paris'. Deze cd staat centraal tijdens de orgelconcerten in de zomer. Martin is een gepassioneerd musicus die van ieder concert een hoogtepunt weet te maken. Hij heeft zijn muziek bovendien in vele uithoeken van de wereld gebracht. Het orgel is van oudsher een geliefd instrument dat in deze tijd weer volop in de aandacht staat. De mogelijkheden zijn legio. 'Je hebt een heel orkest tot je beschikking' zijn woorden die de organist vaak gebruikt.

Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 10 euro, bij reservering en online kosten kaarten 9 euro.. Reserveren kan via www.martinmans.nl of 06-25391903. Leden PCOB, KBO en ANBO betalen 8 euro entree en kinderen tot en met 11 jaar 5 euro. Ook kaartverkoop aan de kerk. Voorverkoopadres: VVV-Gorinchem, Groenmarkt 8.

Als jonge jongen van 12 jaar kreeg Martin Mans zijn eerste vaste aanstelling in Melissant op Goeree Overflakkee. Tegenwoordig is hij verbonden aan de Breepleinkerk in Rotterdam. Hij heeft vele buitenlandse tournees gemaakt naar landen binnen en buiten Europa. In Zuid-Afrika, Canada, Amerika, Israël, Frankrijk en West-Australië heeft hij veel inspiratie opgedaan. Martin is van jongs af aan bezig geweest zijn improvisatietalent te ontwikkelen en heeft met zijn composities velen weten te bereiken. Zijn improvisatietalent is de basis van zijn muzikale carrière.

De gedreven musicus geeft per jaar het reusachtige aantal van 250 concerten. Naast organist is hij dirigent van vier mannenkoren en drie kleinere vocale ensembles. In 2010 kreeg Martin een ridderorde vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.