• sgarrocdavinci.jpg
    ROC Da Vinci Ollege aan de Mollenburgseweg

    Janus Visser / BDUmedia

MBO Gorinchem biedt opleiding in Smart Technologie

GORINCHEM Studenten aan het MBO Gorinchem kunnen vanaf volgend schooljaar afstuderen in Smart Technology. Deze nieuwe studierichting op het snijvlak van techniek en ICT leert studenten meer over de innovatieve toepassingen van Smart Technology. Studenten leren over de vergaande digitalisering van apparaten, productiemiddelen en organisaties. Smart Technology is een afstudeerrichting van de opleiding Technicus Engineering.

Slimme technische oplossingen verschijnen in rap tempo op de werkvloer en in het dagelijks leven. Oplossingen waarbij de grens tussen informatietechnologie en techniek vervaagt en soms zelfs verdwijnt. De toepassingen van Smart Technology zijn eindeloos. Smart Technology zal de wereld dan ook drastisch veranderen. Op het werk, in de zorg, op straat, in de auto en zelfs thuis. Wie graag vooraan staat bij de laatste technologische ontwikkelingen, zal zeker worden uitgedaagd door de afstudeerrichting Smart Technology aan het MBO Gorinchem.

SENSOREN De student Smart Technology zoekt en maakt slimme oplossingen voor bestaande problemen met behulp van sensoren en microcontrollers. Met Smart Technology kan hij bijvoorbeeld helpen bepalen welk land de beste afzetmarkt is voor een partij appels. Dit gebeurt op basis van de kleur van de appels, die kunnen worden gemeten met kleursensoren. Ook de toepassing van NFC-readers biedt vele mogelijkheden. Op festivals kunnen pasjes met dergelijke readers worden ingezet als toegangsbewijs of als betaalmiddel voor consumpties. Zelfs bij een muizenplaag kan Smart Technology uitkomst bieden. Heeft bijvoorbeeld een supermarkt last van muizen en plaatst deze muizenvallen, dan kunnen sensoren de luchtverplaatsing meten en doorgeven welke val is dichtgeklapt.

Wie kiest voor Smart Technology aan het MBO Gorinchem ontwikkelt zich tot creatieve, nauwkeurige projectleider. Studenten hebben een brede kennis van ICT en techniek en weten beide te combineren in producten en diensten op maat. Afgestudeerden kunnen zelfs nieuwe businesses ontwikkelen dankzij Smart Technology. Studenten leren onder andere over Internet of Things, de nieuwe generatie adaptieve robots, 3D-printen en nanotechnologie. De opleiding heeft mbo-niveau 4 (beroepsopleidende leerweg).

Wie meer wil weten over Smart Technology, is op donderdag 16 maart van 16.00 tot 21.00 uur van harte welkom op de open dag op MBO Gorinchem. Locatie: Mollenburgseweg 82, Gorinchem. Of kijk op www.mbogorinchem.nl.