• Max Liet/ZHZActueel
  • Max Liet/ZHZActueel
  • Max Liet/ZHZActueel

Meerdere brandstichtingen in Gorinchem

GORINCHEM - In de nacht van zaterdag 17 december op zondag 18 december is de brandweer druk geweest met diverse branden in Gorinchem.

Even voor 04.00 uur kwam een melding binnen van een woningbrand aan het Arsenaal in Gorinchem. Omdat er in de woning mogelijk nog mensen binnen zaten heeft de brandweer opgeschaald naar 'middelbrand'. Twee bewoners, een ouder echtpaar, werden door de brandweer gered. De slachtoffers zijn nagekeken maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Om 04.10 was het weer raak. Aan de Componistenstraat in Gorinchem stond een schuurtje in brand. Omdat de brandweer van Gorinchem volledig was ingezet bij de woningbrand, is de brandweer van Arkel met spoed ter plaatse gekomen. Ook aan de Vest in Gorinchem was het even later raak. Ook hier stond een schuurtje in brand. Hier kwam de brandweer van Giessenburg ter plaatse. Ook diverse containers en schuttingen stonden in brand.

De politie zoekt nog naar de dader. Signalement: Een man 180 m. lang, rugzak, jas met lichte mouwen. Weggelopen Lingsesdijk richting Merwedijk Gorinchem/Dalem.

Foto's: Max Liet/ZHZActueel