• import

Meivakantie op Slot Loevestein

POEDEROIJEN Slot Loevestein is 658 jaar oud en wie zo oud is heeft veel verhalen te vertellen. In het kasteel en de vesting zijn verschillende mooie verhalen te vertellen en wanneer de kist vol verhalen weer open gaat, vertellen de gidsen in het kasteel over de voormalige bewoners. Het thema van deze week is symboliek & heraldiek.

Slot Loevestein is natuurlijk bekend van de boekenkist van Hugo de Groot. Maar Loevestein is nog veel meer. In de voorjaarsvakantie gaat de kist vol verhalen dagelijks open. Deze vakantie staat symboliek en heraldiek centraal. Zo kom je meer te weten over de bouwgeschiedenis, de vroegere bewoners ridder Dirc Loef van Horne, gevangene Hugo de Groot en de Hollandse Waterlinie. Stel al je vragen aan de kasteelgidsen. Slot Loevestein is in de meivakantie (20 april – 5 mei) elke dag geopend van 11.00 – 17.00 uur, behalve op Koningsdag.

Op woensdag 24 april en woensdag 1 mei kunnen kinderen om 13.00, 14.00 en 15.00 aanschuiven voor een workshop wapenschild schilderen. Op 5 mei is er een workshop ganzenveer schrijven, Oud-Hollandse spelletjes en natuurlijk extra aandacht voor Hugo de Groot en vrijheid. Emile de muzikant komt uitleg geven over allerlei soorten middeleeuwse muziekinstrumenten.

Op vrijdag 26 april, woensdag 1 mei en vrijdag 3 mei kun je met de gids van Staatsbosbeheer mee dwalen door de uiterwaarden van de Waal. Tijdens de struintocht door het Munnikenland vertelt de gids je alles over de dieren en planten die je onderweg tegenkomt. Ga mee op zoek naar de rode geuzen en konikpaarden die leven in dit mooie gebied! De tochten starten om 14:00 uur in de vesting van Slot Loevestein. Prijs volwassenen: € 5; Prijs kind t/m 12 jaar: € 3. Tocht geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en duurt 2 uur.

Kijk op www.slotloevestein.nl voor meer informatie en tickets.