• Annet Ardesch
  • Annet Ardesch
  • Annet Ardesch

Belgische tv-ploeg in Gorinchem voor Make Belgium Great Again

GORINCHEM VTM, de Vlaamse commerciële televisiezender, is voor haar programma Make Belgium Great Again naar Gorinchem gekomen om voor een speciale opdracht de hulp in te roepen van compositietekenaar Annet Ardesch. Deze werd enige maanden geleden door De Volkskrant een expert op dit gebied genoemd en in België bleek zo iemand niet te vinden.

De opdracht vloeide voort uit een tragische gebeurtenis: de aanslag op vliegveld Zaventem bij Brussel in 2016, waarbij doden en gewonden vielen. Daarbij raakte Nidhi, stewardess bij een Indiase luchtvaartmaatschappij, zwaargewond. De door een fotograaf van Associated Press genomen foto, waarop zij gehavend en radeloos op een bank zit, werd tot een wereldwijd icoon. Het gezicht van de terroristische aanslag. Nidhi herstelde, werd zelfs ontvangen door het Belgische koningspaar en schrijft nu een boek, waarvoor bij uitgeverijen in vele landen belangstelling bestaat.

Er ontbreekt echter een hoofdstuk in haar boek en het programma Make Belgium Great Again is daarbij haar laatste hoop.

In de chaos vlak na de aanslag werd Nidhi opgevangen in een geïmproviseerde medische post. Daar heeft een aardige man zich een uur lang over haar ontfermd tot zij naar het ziekenhuis kon worden gebracht. Deze weldoener heeft veel goed gedaan, ook voor andere gewonden en zij zou hem zo graag interviewen en bedanken. Hoewel zij vermoedt dat hij tot het personeel van Zaventem behoorde, heeft zij hem in de afgelopen jaren niet gevonden.

Thuis bij Annet Ardesch in Gorinchem legde de tv-ploeg een skype-verbinding met India om met verschillende camera's gedurende 2 uur aan Indhi de mogelijkheid te bieden in het Engels aanwijzingen te geven opdat Ardesch de compositietekening van de gezochte man kon maken. Aan het eind van deze enerverende sessie, begeleid door de in Vlaanderen zeer bekende presentatrice Frances Lefebure, was Nidhi vanuit India opgetogen over het resultaat: 'Hij lijkt voor minstens 80%, mensen uit zijn omgeving moeten hem meteen herkennen!'.

Een ruime aankondiging van het programma en het tonen van de tekening begon op zondag 6 oktober als ingelaste uitzending na het VTM-journaal van 19.00 uur, waarin heel België is opgeroepen mee te zoeken. Zondagavond 13 oktober om 19.55 uur wordt de uitzending van Make Belgium Great Again aan de verbinding India-Gorinchem gewijd en hopelijk mede dankzij Annet Ardesch het ontbrekende hoofdstuk in het boek van Nidhi ingevuld. Te zien via HLN.be.