• Alex Willemsen

Met toekomstige buren klinken op eerste fase Lingedorp

GORINCHEM - Een frisse, maar mooie middag om het glas te heffen met de nieuwe buren. Dat was het donderdagmiddag aan de Binnenbaan in Lingedorp, waar de eerste vijf woningen Land van Arckel in snel tempo worden gebouwd. Donderdag werd daarvoor een officieel openingsfeestje gehouden.

Geen eerste paal zoals gebruikelijk, want die is in dit project al lang en breed geslagen. In plaats daarvan werden de nieuwe bewoners uitgenodigd om een symbolische eerste steen te leggen, samen met wethouder Eva Dansen. Zo verrichtten zij de starthandeling voor de weer aangezwengelde bouw langs de ijsbaan, waar aannemersbedrijf J. van Daalen de komende tijd na deze vijf nóg eens 49 woningen bouwt.

,,De fundering voor deze vijf woningen lag er al vier jaar. Zo is het blijven liggen toen de economische tijden veranderden", bracht directeur Chris van Wijk van aannemersbedrijf J. van Daalen in herinnering. ,,Toen wij een overeenkomst sloten met de gemeente over de ijsbaanstrip hebben we de plannen iets aangepast, en dat is een succes geworden. Deze vijf watervilla's zijn allemaal verkocht en worden voor de zomer opgeleverd. In maart begint de bouw van fase 2. Die veertien eengezinswoningen waren al weg voordat de verkoop goed en wel begonnen was. Daarvoor stonden de mensen letterlijk in de rij. De woningen uit fase 2 worden komende zomer al opgeleverd."

Wan Wijk stelt: ,,Er is een hele positieve flow in Lingedorp gekomen. Het is een hele andere wijk geworden in de afgelopen jaren. Er is veel interesse voor. Rond 1 april start de verkoop van fase 3. Dat zijn acht woningen als de vijf watervilla's die we nu aan het bouwen zijn. En in mei volgt de verkoop van de vierde fase, die weer uit zeven eengezinswoningen bestaat." De verkoop van de woningen in Lingedorp loopt via de makelaars van Woonaccent en Van Ekeren Kuiper: www.woonaccent.nl/gorinchem en www.vanekerenkuiper.nl.

Fotobijschrift: De aanstaande bewoners leggen samen met wethouder Eva Dansen de eerste steen.

Foto: Alex Willemsen